CV-ketels (de stand van zaken)

Beste leden,

Sinds op 24 augustus j.l. bij huurders van Ymere een brief op de mat is gevallen over een verplichting tot het accepteren van een CV-ketel, loopt het al enige tijd storm bij de Huurdersvereniging.
In dit bericht willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Uit onderzoek verricht door HVTN, blijkt dat er reeds eerder een exact gelijke zaak is geweest tegen Stadsgenoot. De huurdersvereniging aldaar heeft het toen zelfs tot een hoger beroep laten komen, welke zij tevens verloren heeft (zie voorgaande berichten).
De mogelijkheden tot het aanspannen van een rechtszaak heeft onze vereniging niet. De inkomsten van contributie laten dit simpelweg niet toe.

Wel hebben wij Ymere gevraagd schriftelijk inzage te geven in de beweegredenen. In een gesprek dat de HVTN met Ymere heeft gevoerd geven zij aan dat het een wettelijke verplichting betreft waar ook zij niet onderuit kunnen komen.

Ook heeft HVTN aan Ymere gevraagd om de periode van drie weken, waarbinnen een bewoner dient te antwoorden op hun schrijven, te verlengen. Hierop is nog geen antwoord gekomen. Wij zitten hier echter bovenop.

Tevens zijn wij in contact met de Stichting Bewoners Organisatie (SBO). Hierin de vraag of Ymere de ingenomen positie kan handhaven, en of Ymere haar huurders kan verplichten tot huursverhoging. De SBO heeft reeds geantwoord dat zij zich hierop aan het beraden is, en wij wachten dit antwoord met interesse af.

Bij nieuws zal dit onmiddellijk op deze website geplaatst worden.

Hopende u hierbij voor nu voldoende geïnformeerd te hebben verblijven wij,

Rens Zwiers
Frans Roelofs

 

 

2 gedachten over “CV-ketels (de stand van zaken)

 1. heeft het zin om hierover met z’n allen kontakt te zoeken met een tv programma zoals TROS RADAR en dit zodoende openbaar te maken??

  Mij is ook verteld door een medewerker van Ymere dat het aanleggen van ketel + cv radiator wettelijk verplicht is gesteld door de overheid. Heb hierover telefonisch kontakt gehad met Rijksoverheid + gemeente Amsterdam en bij geen van beiden is bekend dat het wettelijk verplicht is.

  1. Geachte mevrouw De Wild,

   Ten eerste wil de HVTN u bedanken voor uw strijdvaardigheid en het aangedragen idee. Meedenkende leden zijn bij de vereniging altijd zeer welkom!

   Daarnaast willen wij u wijzen op het nieuwsbericht zoals door ons geplaatst is op 9 oktober 2015.

   Nogmaals onze dank,

   Met vriendelijke groet,

   Namens de vereniging,

   Rens Zwiers
   Voorzitter HVTN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *