Woonduur weg, schrijf u bij Woningnet in!

De uiterste datum om uw opgebouwde woonduur bij Woningnet vast te leggen nadert.

Per 1 juli verdwijnt de woonduur als criterium en weegt alleen nog de inschrijf- duur bij Woningnet mee in de toewijzing van een sociale huurwoning. De opgebouwde woonduur gaat niet verloren, mits u zich vóór 1 juli bij Woningnet inschrijft.

Behalve de woonduur vervallen ook de regelingen die daarmee samen- hangen zoals het samenvoegen van woonduur bij samenwonen of tijdelijk behoud van woonduur na verhuizing. Wie nu woonduur heeft opgebouwd kan deze nog vijftien jaar behouden. Na vijftien jaar stopt de overgangsregeling en telt alleen nog de inschrijfduur bij Woningnet.

Aanmelden bij Woningnet kan via www.woningnetregioamsterdam.nl en kost eenmalig €50,-. Daarna betaalt u elk jaar €10,-. De Huurdersvereniging Amsterdam (HA) vreest dat €50,- voor veel huurders een te hoge drempel is en onderhandelt nog steeds over deze kosten. De meeste politieke partijen in de Regioraad zijn het met de HA eens en hebben het dagelijks bestuur van de Regioraad per motie verzocht het inschrijfgeld met de corporaties te bespreken. De HA stelt voor om het bedrag flink te verlagen en voor huurders met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau kwijt te schelden. De Huurdersvereniging Tuindorp Nieuwendam sluit zich hier vanzelfsprekend bij aan.

(bron: Huurdersvereniging Amsterdam, Woonmagazine, Lente 2015, pp 2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *